Forskjellen mellom kobbertrådmotor og aluminiumstrådmotor

Forskjellen mellom kobbertrådrulleportmotorog aluminiumwire rulleportmotor

I livet, når vi kjøper rulleportmotorer, hvordan skiller vi mellom gode og dårlige motorer?Noen ganger er det ikke nok å kjøpe noe billig, og det trenger ikke å være dyrt.Vi må være forsiktige og skjelne overalt.Fallgruver er overalt.

Blant rulleportmotorer, på nåværende industrinivå, er det i de fleste tilfeller flere motorer som bruker kobbertråder og aluminiumtråder.Andre metallmotorer er ikke diskutert her.

2023_01_09_11_23_IMG_8614

Forskjellen mellomKobbertrådmotorog aluminiumstrådmotor:

1. Ulike metalltettheter:
Tettheten av kobber er: 8,9*10 kubikk kg/m3
Tettheten av aluminium er: 2,7*10 kubikk kg/m3
Tettheten til kobber er nesten tre ganger den for aluminium.Med samme antall metallspoler er vekten av aluminiumtrådmotorer langt mindre enn til kobbertrådmotorer.Når det gjelder kvalitet, uavhengig av ledningsytelse og levetid, er kobbertrådsmotorer overlegen aluminiumsledninger.

2. Produksjon:
Under produksjonsprosessen er motoren innebygd i ledningen, og aluminiumtråden er sprø i kvalitet, har lav seighet og er lett å bryte.
Kobbertråd er presset eller trukket ledning:
A. Den har god elektrisk ledningsevne og brukes ofte til fremstilling av ledninger, kabler, børster osv.
B. Kobbertrådens varmeledningsevne er også meget god, og den brukes til fremstilling av magnetiske instrumenter og instrumenter som må beskyttes mot magnetisk interferens, som kompass og luftfartsinstrumenter.
C. Til slutt har kobbertråden god plastisitet og er lett å behandle ved varmpressing og kaldpressing.De mekaniske egenskapene til kobbertråd er veldig gode.Forlengelsen av kobbertråden er ≥30.Strekkstyrken til kobbertråd er ≥315.
I sammenligning er derfor den kvalifiserte frekvensen av kobberledninger i elektriske motorer omtrent det dobbelte av aluminiumtråder for motorer med samme tykkelse av spoler.

3. Bæreevne
For eksempel, hvis antallet spoler er i samme størrelse, hvis den nåværende bæreevnen til aluminiumtråden er 5 ampere, er den nåværende bærekapasiteten til kobbertråden minst 6 ampere.Dessuten fungerer aluminiumtrådmotoren i lang tid og er utsatt for varme, noe som forårsaker skade på motoren.
Kobbertrådmotor har ikke en slik situasjon, ytelsen er stabil, og den kan fungere i lang tid.

4. prisen
Prismessig er prisen på aluminiumtrådmotorer utvilsomt billig.På grunn av dette, i noen priskriger, vil produktene til aluminiumtrådmotorer være mer enn dobbelt så billige som produktene til kobbertrådmotorer, noe som også får forbrukere på middels og lavt nivå til å kjøpe store mengder.
Derfor, når du velger en motor, er det best å velge en kobbertrådmotor, og det er en ren kobbertrådmotor.Noen fabrikker, for å spare kostnader, bruker ofte kobberkledde aluminiumstrådmotorer, slik at kundene feilaktig tenker at de er kobbertrådsmotorer, som sparer penger sammenlignet med rene kobbermotorer, men de er ofte enkle å lide.


Innleggstid: 15. mars 2023